LIJEČNICI - UREDBAOd 1. ožujka 2024. stupila je na snagu nova Uredba o koeficijentima u hrvatskom zdravstvu


Evo nekoliko ključnih informacija o toj uredbi:

  1. Nova raspodjela radnih mjesta: Uredba donosi potpuno novu raspodjelu radnih mjesta za liječnike. Svi liječnici u zdravstvenim ustanovama podijeljeni su u tri glavne grupe:

  2. Ukinuti dodaci na liječničku odgovornost i uvjete rada: Dodaci na liječničku odgovornost i uvjete rada više nisu posebno obračunavani, ali su prethodno uračunati u hibridni koeficijent.
  3. Dodatak na znanstvenu titulu i poslijediplomski spec. studij: Ovaj dodatak će se ubuduće obračunavati kao dodatak na osnovnu plaću. Na primjer, dr. sc. ima dodatak od 15%, mr. sc. 8%, a poslijediplomski spec. studij 5%.


Kako je izračunat novi koeficijent? 

Na postojeći, današnji koeficijent pribrojen je dodatak na liječničku odgovornost i dodatak za uvjete rada. Rezultat je novi koeficijent, nazvan “hibridni” koeficijent, koji je onda uvećan za određeni postotak i dobili smo novi koeficijent. Na primjer, ako je postojeći koeficijent 1.00, hibridni koeficijent može biti 1.39, a novi koeficijent 1.60.
slika

POSTANITE NAŠ ČLAN

SINDIKAT KBC ZAGREB zastupa sve profile radnika na području RH


Sindikat Kliničkog bolničkog centra Zagreb je nezavisna, samostalna, dobrovoljna i interesna udruga radnika sa svojstvom pravne osobe koja djeluje na području Republike Hrvatske, a koja osigurava, štiti i promiče prava radnika primarno zaposlenih u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, te u ustanovama i drugim organizacijskim oblicima u zdravstvu, djelatnosti zdravstvenog osiguranja, djelatnosti mirovinskog sustava, djelatnosti socijalne skrbi i drugim srodnim djelatnostima zdravstvenog sustava i sustava socijalne skrbi, zasnovana na načelu demokratskog zastupanja i demokratskog očitovanja volje članova. 


slika


slika


POVOLJNOSTI putem članstva u Matici hrvatskih sindikata

e-VJESNIK

slika


SINDIKAT KBC ZAGREB

e-VJESNIK
KULTURA

slika

KONTAKT

nakon oglašavanja putem LETKA :

 Predrag:   098  641 327 

 Sanja:       091 586 44 24