FOTO GALERIJA

TOSKANA I CINQUE TERRE, 1.-5. svibnja 2024.

Toskana (tal. Toscana) je regija u središnjoj Italiji. Graniči s regijama Lacij (na jugu), Umbrija (na istoku), Emilia-Romagna i Ligurija (na sjeveru), dok se zapadno od regije nalazi Tirensko more. Toskana slovi kao jedan od najljepših dijelova Italije, a ima i oko 120 zaštićenih područja prirode. Poznata turistička odredišta u Toskani su Firenca, Pisa, Lucca, Cortona, Maremma (u pokrajini Grosseto), Crete Senesi, Lunigiana, Garfagnana i Siena.
FOTO GALERIJA

ADVENT u Budimpešti, 09. -.10. prosinac 2023.

Putovanje je neprocjenjiv dar kojeg možete pokloniti sebi i nekom drugome. Na putovanjima ispisujemo stranice naših sjećanja i uspomena na proživljeno, a kojih ćemo se s radošću i veseljem prisjećati u nekim budućim vremenima. Posjet adventskim sajmovima jedno je od naših putovanja na koje se svake godine rado upućujemo nebitno da li je kiša, vjetar ili snijeg. Važno je druženje i veselje uz kuhano vino i dobru klopu. Tko nije kušao mađarski gulaš ili gulaš juhu svakako preporučamo da to kuša na nekom od svojih putovanja po Mađarskoj.

ŠVICARSKA: MILANO - LUZERN - ZÜRICH - BERN – LAUSANNE – ŽENEVA – CHAMONIX

15-. 18. rujan 2023., I. termin 05.-08..listopad 2023., II. termin
FOTO GALERIJA

RIM - Vatikan - Napulj - Pompeji - Bologna -Orvieto, 22. - 26. ožujak 2023.

RIM (talijanski i latinski: Roma) je glavni grad Italije i regije Lacij, te najveća i najnapučenija općina u zemlji. Grad ima 2.612.068 stanovnika (popis stanovnika 2011. godine). Nadimci grada su: Caput mundi ("Prijestolnica svijeta"), la Città Eterna ("Vječni grad"), Limen Apostolorum ("Apostolski prag"), la città dei sette colli ("Grad na sedam brežuljaka") ili jednostavno l'Urbe ("Grad"). Unutar Rima nalazi se Vatikan, koji je suveren teritorij Svete Stolice. Povijesno središte Rima i Vatikan nalaze se na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine. Grad je i sjedište nekih međunarodnih institucija, kao što su UN-ove institucije: Organizacija za prehranu i poljoprivredu, Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede i Svjetski program za hranu.
FOTO GALERIJA

Advent: Linz - Steyr - Steinbach_03.-04. / 10.-11. prosinac 2022.

S osvrtom na godinu koja nam je ukazala koliko je potrebitih, bolesnih i siromašnih i kako nismo sami na svijetu, treba svaku želju pokušati ostvariti i pokazati volju za pomoć drugima. Odlaskom na putovanje priuštili smo sebi ili nekoj nama dragoj osobi nezaboravan i neprocjenjiv poklon koji na neko vrijeme osvježi um i tijelo i dodatno nas osnaži da možemo koračati dalje.