OBAVIJESTI SINDIKAT KBC ZAGREB


  • Objavljeno: 31.1.2024. 9:54:00

SINDIKAT KBC-a ZAGREB: Novo otvoreno pismo premijeru Plenkoviću, 30. siječanj 2024.

Sindikat KBC-a Zagreb uputio je otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću, kako kažu, radi ‘šutnje administracije’ nastavno na otvoreno pismo od 19. siječnja. Poručili su da do danas nisu zaprimili odgovor vezan uz problematiku zaštite položaja i dostojanstva određenih profesija i zanimanja koja već dugi niz godina, objašnjavaju, čekaju da ih se valorizira za rad kao i druge profesije i zanimanja u usporedivoj situaciji o čemu već godinama upozoravamo Ministarstvo zdravstva kao i Pučkog pravobranitelja.
pročitajte više....

  • Objavljeno: 21.1.2024. 11:05:00

Šefica Sindikata KBC-a Zagreb: 'Bit ćemo tvrdoglavi. Otvorene su sve opcije, pa čak i štrajk', 20.01.2024.

Nova, jednoglasna odluka Hrvatskog liječničkog sindikata vodi prema štrajku. Zbog prijedloga koeficijenata ima nezadovoljnih, a Sindikat KBC-a Zagreb poslao je otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću. RTL-ova reporterka Leona Šiljeg razgovarala je s Tanjom Leontić, predsjednicom Sindikata KBC-a Zagreb.
pročitajTE više...

  • Objavljeno: 21.1.2024. 11:10:00

Sindikat KBC-a Zagreb poslao otvoreno pismo Plenkoviću, 19.01.2024.

Sindikat KBC Zagreb upozorio je u petak da prijedlog nove Uredbe u izradi o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama i dalje ne prepoznaje određene profile visokoobrazovanih zdravstvenih radnika. Također prijedlog nove Uredbe dio visokoobrazovanih zdravstvenih radnika neadekvatno valorizira u odnosu na radnike u istoj ili sličnoj situaciji, dok zdravstvene prvostupnike kao prvu razinu visokog obrazovanja, "ponižava koeficijentom koji je isti ili tek neznatno viši u odnosu na koeficijent srednje stručne spreme", navela je predsjednica Sindikat KBC Zagreb Tanja Leontić u otvoren pismu predsjedniku Vlade.
pročitajte više...

  • Objavljeno: 1.12.2023. 20:05:00

Činjenice o Konačnom prijedlogu Zakona o plaćama u državnoj službi i javnim službama, 01.12.2023.

Tekst Konačnog prijedloga novog Zakona o plaćama u državnoj službi i javnim službama usvojen je jučer, 30. studenoga 2023. na sjednici Vlade RH i bit će upućen u drugo čitanje u Hrvatski sabor. Novi Zakon o plaćama trebao bi stupiti na snagu 1. siječnja 2024., a nove uredbe o koeficijentima 1. ožujka 2024. godine. U radnu skupinu za izradu Zakona pozvani su i sudjelovali su predstavnici sve tri sindikalne središnjice, ali i pojedini sindikati koji su izrazili interes.
pročitajte više....

  • Objavljeno: 21.11.2023. 23:03:00

Plenkovića čeka ‘tempirana bomba‘: ‘Ako dođe do ranih izbora, bit će nemoguće pregovarati‘

Vlada i sindikati prvi su se put u povijesti našli u situaciji koja vladajućoj stranci prije izbora donosi potencijalnu financijsku "tempiranu bombu" nakon što je nadležno Povjerenstvo donijelo novo rješenje o reprezentativnosti sindikata javnih službi.
pročitajte više....