VIJESTI IZ ZAGREBA


Kupnjom ZG vrećice plaća se i usluga odvoza otpada

Od subote - 01.10.2022. novi način odlaganja komunalnog otpada u Zagrebu, radnici Čistoće u tri smjene.
pročitajte više ...

Na ulice Zagreba stiže 100 'policajaca za smeće': Pisat će kazne i do 1000 kuna!

'Ne smije se ništa ostavljati na javnoj površini bez odobrenja, ni televizor, ni ormar ni krevet ni komunalni otpad', upozorio je komunalni redar....
pročitajte više ...

TOMAŠEVIĆ MIČE SPREMNIKE IZ CENTRA GRADA

Građani će pune 'ZG vrećice' odlagati na javnim površinama: Tko prekrši zadani termin, ide oštra kazna i to odmah. To se, od 1. listopada odnosi isključivo na stanovnike centra grada koji nisu uspjeli svoje spremnike za miješani otpad staviti unutar zgrade
pročitajte više ....

Tomašević odgodio novi sustav naplate odvoza otpada i najavio novi rok_21.06.2022.

Što se tiče uvođenja novog sustava naplate i odvoza komunalnog otpada 1. srpnja, to je bio ambiciozan, ali nužan cilj. Više je procesa koje paralelno radimo u ovom sustavu i mogu potvrditi da idemo na odgodu sustava do 1. listopada', rekao je Tomašević na konferenciji za novinare. 'Ovaj rok više se neće pomicati', poručio je, dodavši da Zagreb provodi najopsežniju promjenu u sustavu otpada u zadnjih 20 godina.
vezane vijesti ...

Zagrebačka žičara dobila uporabnu dozvolu_15.02.2022.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević je potvrdio da će kompletni cjenik vožnje sljemenskom žičarom objaviti prije otvorena žičare idući tjedan. Spomenuo je da će na početku biti promotivne cijene, a da bi kasnije popust mogli dobiti svi koji imaju ZET-ov pokaz.
pročitajte više...

Tomašević ukinuo Bandićevu odluku o besplatnom parkiranju oko zagrebačkih bolnica_10.08.2021.

Tomašević je najavio kako će na traženje Zagrebparkinga, obustaviti odluku prethodnog gradonačelnika Milana Bandića iz listopada prošle godine kojom je, zbog pandemije, obustavljeno plaćanje parkiranja u blizini zdravstvenih ustanova.
pročitaj više

Aktivnosti gradskih službi na potresom pogođenim područjima

Odmah nakon potresa, koji nas je pogodio protekli tjedan, gradske službe su prema nalogu gradonačelnika Milana Bandića, u roku od sat vremena bile na zagrebačkim ulicama koje su očišćene u svega par sati. Pomoć je promptno upućena i na potresom razoreno područje Petrinje, Siska, Gline i drugih okolnih mjesta.
pročitaj više

Besplatan parking oko zdravstvenih ustanova - Popis lokacija

Grad Zagreb i Gradonačelnik donijeli su odluku o uvođenju besplatnog parkiranja oko svih zdravstvenih ustanova u gradu Zagrebu, koja vrijedi od 28. listopada 2020.
vezane vijesti ...

Grad Zagreb_Besplatno testiranje na COVID-19

Zbog sadašnjeg stanja broja novooboljelih Grad Zagreb od ponedjeljka, 23. studenog počinje s masovnim antigenskim testiranjem na koronavirus, čiji se nalaz dobiva za 15 minuta, a za što je trenutačno osigurano 50.000 testova, najavila je u četvrtak gradska uprava.
vezane vijesti

ADVENT U ZAGREBU

Gradonačelnik Milan Bandić potvrdio je kako se zbog epidemiološke situacije ove godine neće održati Advent u Zagrebu, ali je dodao da će biti kulturnih događanja.
vezane vijesti