VEZANE VIJESTI

  • Objavljeno: 18.7.2024. 9:39:00

Sindikati protiv smanjenja broja domova zdravlja u Zagrebu

Liječnici, sindikati, ali i udruge pacijenata ponovno su na nogama. Oštro se protive dijelu Zakona o zdravstvenoj zaštiti koji ograničavaju broj Domova zdravlja na samo jedan u svakoj županiji. Tvrde da je to potpuno neprovedivo u Zagrebu koji ima najviše pacijenata i što će urušiti ionako urušenu obiteljsku medicinu.
pročitajte više...

  • Objavljeno: 12.7.2024. 17:51:00

Rebro objavilo plan liječenja onkoloških bolesnika nakon hakerskog napada: "Radimo u tri smjene i vikendom..."

Nakon što u KBC-u Zagreb zbog hakerskog napada krajem lipnja nisu mogli onkološkim pacijentima omogućiti zračenje, u petak su se oglasili priopćenjem u kojem navode kako su uređaji za zračenje osposobljeni te će, kako bi normalizirali rad, u narednim danima osigurati rad u tri smjene, kao i rad vikendom. Napominju i kako je hitno palijativno zračenje rađeno redovno na dva od pet uređaja te kako nove pacijente nisu mogli primati jer nisu znali dokad će trajati onesposobljenost preostalih uređaja.
pročitajte više ...

  • Objavljeno: 12.7.2024. 17:47:00

Rashladni sustav KBC-a Zagreb u kvaru zbog preopterećenja

HRVATSKA je na udaru toplinskog vala čiji se vrhunac očekuje danas i sutra. Najviša temperatura će tijekom dana iznositi i do 38 stupnjeva, a iznadprosječno toplo bilo je i tijekom protekle noći. Usred toplinskog vala na respiratornom odjelu pedijatrije na zagrebačkom Rebru ne rade klime.
pročitajte više...

  • Objavljeno: 11.7.2024. 10:19:00

Revizori otkrili nepravilnosti u najvećoj bolnici u Hrvatskoj: Kupovali lijekove mimo propisa

Državna revizija upozorila je Klinički bolnički centar Zagreb da je tijekom 2022. nepravilno nabavljao lijekove i medicinski materijal kršeći pri tome procese javne nabave. Navedeno je to u posljednjem izvještaju Državne revizije u kojem su navedeni rezultati provjere poslovanja KBC Zagreb upravo tijekom 2022. godine.
pročitajte više ...

  • Objavljeno: 2.7.2024. 15:37:00

Na Rebru buknuo požar, izgorio je drveni objekt iza bolnice

1. srpanj 2024._VEČERAS se oko 22 sata, nakon nevremena, zapalio objekt u sklopu KBC-a Rebro. Izgorjelo je krovište drvenog objekta u krugu bolnice. U požaru nije bilo ozlijeđenih jer je riječ o napuštenom objektu.
pročitajte više...

  • Objavljeno: 2.7.2024. 15:33:00

Poznata hakerska skupina preuzela odgovornost za napad na KBC Zagreb: Traže da se plati otkupnina?

Na Twitter profilu HackManac objavljeno je da hakerska skupina LockBit 3.0 stoji iza napada na KBC Zagreb. Tvrde da su bolnicu napali zlonamjernim ransomware virusom, koji blokira pristup podacima ili sustavima, a zatim zahtijeva otkupninu kako bi se povratio pristup. Tu informaciju objavila je na svojemu blogu i sama hakerska grupa.
pročitajte više...

  • Objavljeno: 27.6.2024. 16:11:00

Kibernetički napad na KBC Zagreb: 'Situacija neće ugroziti bolesnike'

Klinički bolnički centar Zagreb objavio je kako je jutros došlo do kibernetičkog napada na njihove sustave. Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u četvrtak je izvijestilo da je policija po zaprimanju prijave o kibernetičkom napadu na informacijske sustave KBC-a Zagreb započela kriminalističko istraživanje kako bi utvrdila sve okolnosti napada. No ističu da zbog tajnosti izvida nisu u mogućnosti otkriti više informacija. Kibernetički napad na najveću zagrebačku bolnicu uslijedio je dan nakon što su hakeri u srijedu popodne napali nekoliko internetskih stranica hrvatskih institucija, među kojima su Ministarstvo financija, Porezna uprava, HNB i Zagrebačka burza koje su proradile oko 20 sati.
vezane vijesti

  • Objavljeno: 26.6.2024. 17:36:00

Dugovi prema veledrogerijama

Državni tajnik u Ministarstvu financija Stipe Župan izjavio je u srijedu u Saboru kako se u narednim danima očekuje odluka Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) o dodatnoj injekciji u zdravstveni sustav, čiji ukupni dugovi dosežu 612 milijuna eura.
pročitajte više...

  • Objavljeno: 24.6.2024. 16:48:00

U javnoj raspravi uskoro će se naći pravilnik o programu mjera za mlade liječnike

Ministarstvo zdravstva priprema novi dvogodišnji model koji će mladim liječnicima pomoći u samostalnom radu nakon diplome u obiteljskoj medicini, javnom zdravstvu i hitnoj medicinskoj službi, najavila je glavna savjetnica ministra zdravstva Martina Bogut Barić.
pročitajte više ...

  • Objavljeno: 24.6.2024. 16:59:00

Sukob liječnika u Klinici za traumatologiju

Povjerenstvo nakon prijave liječnika još uvijek provodi unutarnji nadzor. Osim tog postupka, utvrđuje se i osnovanost prijava za mobing. Prijave za mobing upućene su povjereniku za zaštitu dostojanstva radnika te je proces u tijeku
pročitajte više...