autor: glavni urednik, objavljeno: 25.03.2020.

VELIKI VODIČ ZA DANE IZA POTRESA: 20 KLJUČNIH PITANJA I ODGOVORA Ne radite sami procjenu je li vaš stan siguran, nego zovite službene statičare!

Građani imaju cijeli niz pitanja - od toga mogu li temeljem izgleda pukotina na vlastitim zidovima sami procijeniti smiju li ostati u svojem stanu ili trebaju hitno potražiti alternativni smještaj do toga trebaju li se javiti osiguravajućem društvu za naknadu štete ili će im sve nadoknaditi država i lokalna vlast.

više na ...

Zagreb: Zašto je potres pratila zvučna "tutnjava"

- Zagreb je na trusnom području i to znamo već stotinama godina, ali razmak između aktivnosti je dosta velik, rekao je za HRT4 umirovljeni profesor geologije Tihomir Marjanac.

- Nalazimo se na području koje je tektonski aktivno, a to znači da se tektonska ploča na kojoj se nalazimo i dalje kreće, ona će se kretati još milijunima godina, rekao je.

- Njihov povratni period je dosta velik pa živimo desetljećima u miru dok se ovakav potres ne dogodi, objasnio je.

Potresi se ne mogu predviđati, oni su jedina nepogoda koja se ne može predvidjeti.

Pročitajte više ....