Potpisan Dodatak II TKU za službenike i namještenike u javnim službama_29.05.2020.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović potpisao je dodatak dva temeljnom kolektivnom ugovoru sa sindikatima zaposlenih u javnim službama, naglasivši da su pronašli kompromisno rješenje i pokazali empatiju za sve ostale sektore gospodarstva.

Vlada dala novu ponudu sindikatima

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava nastavljeni su pregovori između pregovaračkog odbora Vlade RH i predstavnika sindikata o sklapanju dodataka kolektivnim i temeljnim kolektivnim ugovorima s predstavnicima javnih i državnih službi.

Vlada je sindikatima ponudila da ne raste osnovica u lipnju i listopadu 2+2, nego da to dobiju u siječnju 2021.

Ponudili su im da se o božićnici raspravlja najesen, a da zasad ostane ista, 1500 kn. Prema ponudi Vlade, regresi bi im ostali, možda kroz Cro karticu. Jubilarne nagrade također bi im ostale.

CRO CARD i prijedlog Dodatka II TKU za službenike i namještenike u javnim službama