IZVJEŠĆA S PREGOVORA - Dodatak I TKU za službenike i namještenike u javnim službama


Potpisivanje Dodatka I TKU- javne službe_31. listopad 2022.

- Ovo su za nas i sve ostale bili krucijalni pregovori. U ove pregovore smo izašli s zahtjevom rasta osnovice od 8+5 i tražili razliku zaostajanja plaća i pregovora u ovoj godini za 2022. godinu kao i rasta osnovice za 2023. godinu. Predmet pregovora su uvijek i materijalna prava. Jesmo li kao sindikati ostvarili zahtjev 8+5, nismo, zato je i dio nezadovoljstva naših članova jasan, no isto tako, ono što smo realizirali definitivno možemo razumjeti kao temelje i nadogradnju koju ćemo graditi sljedeće godine. Ove godine smo dvaput imali pregovore za rast osnovice, rekla je koordinatorica sindikata javnih službi - Sanja šprem.
pročitajte više ....

Sindikat KBC Zagreb PRIHVATIO ponudu Vlade od 26. listopada 2022.

ZAVRŠENI PREGOVORI SINDIKATA JAVNIH I DRŽAVNIH SLUŽBI - PONUDA NA STOLU: o ponudi potrebno izjašnjavanje članova ili tijela sindikata sukladno internim aktima pojedinih sindikata; u slučaju prihvaćanja u ponedjeljak 31.10.2022. uslijedit će potpisivanje Dodatka I TKU; u slučaju odbijanja - uslijedit će najavljeni prosvjedi i štrajk.
pročitajte više ....

Informacije s 5. sastanka Pregovaračkog odbora Vlade i sindikata javnih i državnih službi _26. listopad 2022.

Sindikati javnih i državnih službi održali su 5. sastanak Pregovaračkih odbora sindikata i Vlade u koje se uključio i premijer Plenković. Pregovori su se održali u srijedu - 26. listopada 2022. u 18 sati u Banskim dvorima.
pročitajte više ...

PRIOPĆENJE sindikata javnih službi_ 25. listopad 2022.

Svih jedanaest sindikata javnih službi koji sudjeluju u pregovorima za osnovicu za plaće u javnim službama odbilo je ponudu Vlade Republike Hrvatske s 4. sastanka pregovaračkih odbora koji je održan 18. listopada 2022.
pročitajte više ....


Informacije s 4. sastanka Pregovaračkog odbora Vlade i sindikata javnih službi _18. listopada 2022.

4. sastanak pregovaračkih odbora Vlade i reprezentativnih sindikata u javnim službama održan je u četvrtak, 18. listopada 2022.
pročitajte više ....

Konferencije za medije sindikata javnih službi_17.10.2022.

Čelnici sindikata javnih službi očekuju od Vlade sutra bolju ponudu vezanu uz njihove zahtjeve za povećanjem plaća u ovoj i idućoj godini, a ako do toga ne dođe pokrenut će se sindikalne akcije, za koje su pripreme već i u tijeku, rečeno je na tiskovnoj konferenciji povodom izjašnjavanja o ponudi Vlade RH za povećanje osnovica plaća u javnim službama.
pročitajte više ...

Informacije s 3. sastanka Pregovaračkog odbora Vlade i sindikata javnih službi _06. listopad 2022.

3. sastanak pregovaračkih odbora Vlade i reprezentativnih sindikata u javnim službama održan je u četvrtak, 06. listopada 2022.
pročitajte više....

Informacije s 2. sastanka Pregovaračkog odbora Vlade i sindikata javnih službi _29. rujna 2022.

2. sastanak pregovaračkih odbora Vlade i reprezentativnih sindikata u javnim službama održan je u srijedu, 29. rujna 2022.
pročitajte više ....

Informacije s 1. sastanka Pregovaračkog odbora Vlade i sindikata javnih službi _21. rujan 2022.

1. sastanak pregovaračkih odbora Vlade i reprezentativnih sindikata u javnim službama održan je u srijedu, 21. rujna 2022.
pročitajte više ....

VEZANE VIJESTI - pregovori sindikata javnih i državnih službi


Prosječna neto plaća u kolovozu nešto manja od 7700 kuna

ako plaće u Hrvatskoj nominalno rastu, njihova je kupovna moć, zbog visoke inflacije, manja nego ranije.
pročitajte više ...

Primorac za Dnevnik: Vjerujemo da Hrvatska neće u recesiju_14.10.2022.

Može li se inflacija zauzdati i istodobno, unatoč usporavanju gospodarskog rasta, izbjeći globalna recesija, ključno je pitanje o kojem se razgovara i na godišnjem zasjedanju MMF-a i Svjetske banke. Inflacija je i u Hrvatskoj dosegnula rekordnu razinu. O tome što procjenjuju vodeći svjetski financijski stručnjaci i hoće li se rast cijena napokon zaustaviti, u Washingtonu je s ministrom financija Markom Primorcem za Dnevnik HTV-a razgovarala Branka Slavica.
pročitajte više ...

Vlada kreće u pregovore sa sindikatima javnih i državnih službenika

VLADA je na današnjoj sjednici donijela odluke o pokretanju pregovora o sklapanju dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama i dodatka Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike te je imenovala svoje članove pregovaračkih odbora. Vlada i reprezentativni sindikati zaključili su 6. svibnja Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama te Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike na određeno vrijeme od četiri godine. Njime su se obvezali da će do kraja rujna pristupiti pregovorima o promjeni visine osnovice za ovu godinu, a u skladu s ekonomskim okolnostima i kretanjima gospodarskih pokazatelja.
vezane vijesti ....

Hrvatska državna tvrtka radnicima odlučila dizati plaće po stopi inflacije

Na kraju godine zaposleni u HAC-u mogli bi imati plaće koje su kroz godinu najmanje gubile na vrijednosti
pročitajte više ...

LETAK - PODRŽITE SINDIKATE JAVNIH SLUŽBI


preuzmite LETAK, pdf.

VIJESTI_listopad 2022.